Slávnostné otvorenie zrekonštruovanej kolkárne

08.03.2014 Spišská Nová Ves

8. marca 2014 sa v Spišskej Novej Vsi uskutoční slávnostné otvorenie zrekonštruovanej kolkárne. Náklady na jednotlivé práce predstavujú celkovú sumu 23,9 tis. €.

Rekonštrukciu kolkárne si vyžiadali nevyhovujúce technické parametre na vykonávanie najvyššej súťaže, ktorá na Slovensku funguje. V mesiacoch november a december 2013 bola preto zrekonštruovaná. „Práce pozostávali z vybudovania štyroch nových kolkárskych dráh vrátane mantinelov, postranných žľabov, presunu a prestavby strojového vybavenia,“ informoval v tejto súvislosti vedúci oddelenia výstavby a dopravy mestského úradu Ing. Peter Susa.
Rekonštrukcia bola financovaná zo združených prostriedkov Košického samosprávneho kraja a Mesta Spišská Nová Ves, pričom 20 tis. € financoval Košický samosprávny kraj a 3,9 tis. € mesto uhradilo zo svojho rozpočtu. Celková investícia teda predstavovala 23,9 tis. €. „Všetky pridružené práce spojené s úpravou elektroinštalácie a úpravami interiéru boli vykonané v réžii STEZu a dobrovoľnej spolupráci členov kolárskeho klubu,“ doplnil ďalej Ing. P. Susa.
Novozrekonštruovaná kolkáreň bude oficiálne uvedená do prevádzky 8. marca 2014 za účasti popredných kolkárov a extraligových hráčov. Slávnostné otvorenie bude následne pokračovať zápasom 1. ligy TJ Tatran Spišská Nová Ves „B“ – NK Hesta Veľký Šariš.
Mesto Spišská Nová Ves tak získa športovisko poskytujúce dôstojné podmienky pre ďalšie športové pôsobenie našich kolkárov, ktorí svojimi vynikajúcimi úspechmi šíria dobré meno nielen nášho mesta, ale i Slovenska. Dlhoročne úspešná spišskonovoveská reprezentantka Slovenska Gabriela Kuchárová je 2-násobnou striebornou a 5-násobnou bronzovou majsterkou sveta. Na Svetom pohári získala striebro i bronz. Pod jej trénerským vedením získali jej zverenkyne na Majstrovstvách sveta dorastencov a dorasteniek (do 18 rokov) v Sarajeve v roku 2011 tri cenné kovy. V súťaži 4-členných družstiev sa dievčatá stali majsterkami sveta. Dve z nich Lenka Tranová a Dana Klubertová sú z nášho mesta. Dana Tranová navyše získala na týchto majstrovstvách striebornú medailu v tandemixe. Rovnako bola úspešná aj Lenka Tranová v kategórii šprint.
V roku 2012 sa obe juniorky s ďalšími štyrmi reprezentantkami stali vicemajsterkami sveta družstiev na Majstrovstvách sveta v kolkoch v nemeckom Bautzene. Na Svetovom pohári 2012 Lenka Tranová v kategórii mix s Borisom Dzurekom získala zlatú medailu. V kategórii jednotlivcov získala bronzovú medailu. Ďalej v roku 2013 na Majstrovstvách sveta dorastencov v poľskom Leszne získala 1. miesto v kategórii dvojíc. Spišskú Novú Ves na majstrovstvách sveta v roku 2012 reprezentoval i ďalší hráč Dávid Klubert.

Edita Sýkorová,
PR mesta Spišská Nová Ves
 

Vyberte región